Live your dreams

När jag skulle fundera ut något som jag tycker är viktigt, tycker om osv stod det först helt stilla i huvudet och det enda jag tänkte på var massa komplicerade saker. Sedan så tänkte jag om lite och kände efter istället för att tänka vad jag tycker är viktig och något jag tycker är viktigt är att våga & leva sina drömmar. Jag tycker om när folk vågar gå ett steg närmare sitt mål/dröm, och för mig själv är det också en väldigt viktig sak. Man kommer ingenstans här i livet om man inte vågar försöka och ta risker och det är det jag vill förmedla med mitt tryck. 

Hur jag ska formelera trycket var en annan sak jag funderade lite över. Tycker det skulle se lite töntigt ut om det stod 'våga lev dina drömmar'.. så tänkte att det kanske blir lite häftigare och mer representabelt om jag skriver på engelska. Så jag har tänkt att skriva 'live your dreams'. Jag vill att live och your ska stå på samma rad med lite mindre bokstäver, och sedan kommer DREAMS på en egen rad därunder med lite större bokstäver. Det är för att jag vill att folk ska få upp blicken lite och fastna för det ordet, och då kanske läsa hela texten och så blir det lättare för mig att förmedla mitt budskap. Har inte tänkt så mycket på själva textstilen men antar att jag skriver med sådana där vanliga feta bokstäver.

Jag har tänkt att försöka hinna prova så många olika trycktekniker jag hinner så jag verkligen hinner se vilken som kommer passa mitt tryck bäst och vilket jag själv tycker var roligt att jobba med.

Typ såsom nedan hade jag tänkt. Fast kanske inte med kursiv text överst då jag tror det blir väldigt svårt att göra det haha, men det hade varit coolt! Men jaaaoo nu ska jag sluta babbla hejdååå.

färgcirkeln

Idag på bilden gick vi igenom färgcirkeln lite. Det finns tre olika primärfärger, och det är 'första färgerna' och dem går inte att tillblanda. Primärfärgerna är röd, blå och gul. I vissa färgcirklar ser man även grön som en primärfärg, men den går ju att tillblanda så egentligen är det ingen primärfärg.

Sekundärfärg är det färgerna som blir imellan, färger nummer 2. Tex gul och röd blir ju orange, och då hamnar orange i mellan primärfärgerna gul och röd i färgcirkeln och orange kallar vi secundärfärg. Grön, lila och orange är de tre secundärfärgerna.

Det finns något som heter komplementfärger, och det är de färgerna som är mitt i mot varandra.
Tex lila kompleterar primärfärgen gul.

Efter genomgången fick vi i uppgift att kolla hur komplementfärgerna fungerar osv. Vi fick sedan måla en flagga.
Vi använde oss då av komplementfärgerna till färgerna i en riktigt flagga. Jag valde tysklands flagga.

Svart är ju inte med i färgcirkeln sådär direkt men komplementfärgern till svart är vit. Komplementfärgen till röd är grön och därför måla jag grön. Komplementfärgen till gul är lila, och för att få lila blandade jag siris och mörkblå.

När jag sedan tittade på min flagga och sedan kollade på ett vitt papper så såg jag de riktiga färgerna på flaggan.
Coolt tycker jag :)KROKI

På lektionen idag så målade vi av varande från olika vinklar och poser. Det är även det som kallas kroki.  
Vi hade ca 3 minuter på oss att måla varje bild och vi fick inte använda suddigum eller något sådant.

Bilden nedan på William är den jag blev mest nöjd över av de jag måla. De andra blev väldigt oseriösa för dom såg så kul ut haha. Jag kunde gjort flertalet saker bättre på bilden nedan ser jag nu i efterhand, som att till exempel gjort en mer böjning i knät då de ena benet skulle varit högre upp än de andra. Även försökt få armarna lika långa och sådant, men ändå mest nöjd med denna bild. 

Jag lärde mig flera nya saker idag, som att rita av personer från olika vinklar och i olika poser, vi har ju inte jobbat med det så mycket innan så det var jätte roligt att göra det idag. Även att använda flera olika tekniker osv. Var en väldigt rolig och lärorik lektion tycker jag! :)

(spegelvänd bild)


/Malin

RSS 2.0