Utvärdering av konstprojectet

Förra veckan blev jag ju klar med min bild som jag gjorde efter blivit inspererad av två konstnärer. Tänkte skriva en liten utvärdering av hela projectet och berätta om hur jag tänkte lite mer osv.

Från början så tänkte jag skapa någonting genom att klippa ur olika färgade papper och klistra på, på ett annat papper. Skulle då klippa ut tex hus från ett rött papper osv. Jag påbörjade detta men blev inte så nöjd för jag kände redan då att jag inte skulle kunna förmedla det jag ville på det sättet jag hade blivit inspirerad till.

Det jag ville förmedla var att man skulle få känslan annorlunda och bli glad utav bilden för att den skulle innehålla många olika färger osv. Men det blev inte riktigt som jag tänkt mig med färgerna och som sagt insåg jag efter den korta tiden att om jag skulle jobba med den tekniken så skulle jag inte lyckas förmedla det jag ville. Därför kollade jag på bilderna en gång till och funderade över hur jag skulle kunna förmedla det jag blev inspirerad av och få det liksom framställt på papper. Det jag blev insipirerad av på de 2 bilderna var att det var ett väldigt fint landskap på den ena bilden som fick mig att koppla ihop det med bra minnen från mitt eget liv och då blev jag väldigt inspirerad till att göra någonting utav ett liknande landskap eftersom jag blir glad när jag tänker på dessa minnena och jag ville förmedla en glad känsla, men också att man fick känslan annorlunda.

På den andra bilden var det väldigt mycket färger och eftersom jag ville ha känslan annorlunda också så tänkte jag att jag kunde göra någonting coolt utav alla färger och använda färgerna på ett sätt som kanske inte är så vanligt och då göra det på ett 'landskapsmiljö'. Så från den ena bilden blev jag inspirerad av landskapet och ville med det förmedla 'gladhet' & på den andra bilden blev jag inspirerad av färgerna och ville förmedla något annorlunda, så då slog jag ihop dom ideerna och tankarna och började helt enkelt måla. Fick en idee att träden, husen osv skulle vara i massor utav olika färger för det är inte så vanligt direkt. Så på så sätt började jag bara måla en bakgrund som fick mig att tänka på bra minnen precis som på den jag blev inspirerad ifrån. Det sättet jag gjorde färgerna på gjorde att jag fick fram något annorlunda.

Mitt slutliga resultat blev jag rätt nöjd med, för jag tycker att jag lyckades få fram det jag ville skapa.
Jag tänker tillbaka på bra saker när jag ser bilden som gör mig glad och också så tycker jag att bilden är väldigt annorlunda. Precis så som jag ville att jag skulle känna när jag såg på bilden. Sedan så om man ska se det från andra perspektiv och veta hur andra uppfattar det jag skapat så måste jag ju fråga dom, vilket jag också gjorde med vissa. Alla dom jag frågade sa att bilden var väldigt annorlunda och dom uppfattade den verkligen som rätt cool och speciell. Så på den fronten lyckades jag. Sedan var det 1-2 styck som sa att dom blev glada när dom såg på bilden, alla sa inte det. Det har ju att göra att jag skapade bilden baserat på inspiration från en bild ihopkopplat med mitt eget liv och andra har ju inte samma känslor osv som mig, därför är det ju svårt för mig att förmedla någon glad känsla till dom för dom har ju inte levt mitt liv liksom;).

Så om man ska vara kritisk mot sig själv så tycker jag att jag kunde tänkt på att skapa den där 'glada känslan' på något annat sätt och inte framställa det med hjälp av ett landskap för vissa kan ju ha dåliga minnen av sådana miljöer och blir då inte alls glada utav att se på bilden. Dock var det ju ingen som reagerade så utan alla tyckte den var annorlunda och några blev glada utav att se på bilden. Så tycker jag har lyckats att förmedla det jag ville helt okej ialla fall. Från ett perspektiv har jag kanske lyckats jättebra, men från ett annat lite mindre bra. Men i det stora hela är jag rätt nöjd och tycker detta har varit ett roligt project!

Btw så använde jag också en teknik jag tidigare in jobbat så mycket med så det var roligt att prova någonting nytt och lära sig det också. Tycker även den tekniken passar bra in på det jag skapat!

Mer bilder finns i tidigare inlägg.
Inspiration

Kollade runt lite & hittade lite bilder från konstnären Leonid Afremov, blev helt sjukligt inspirerad utav honom. Tycker bilderna var sjukt coola & så underbart fina att titta på. Blev verkligen inspirerad av hur han har använt sig utav färgerna & hur han har fått fram det där lysnade i sina bilder.

Hääär är en bild!


Today,

Idag så började jag med att färglägga klart allting, och resultatet ser du nedan.

Sedan så målade jag med lite vatten på en pensel, (akvarell). Resultatet blev såhär:

Jag är väl ganska nöjd tror jag. Det vä. hustets tak blev lite kladdigt & konstig för osmart som jag är så målade jag med samma pensel över alla färgerna haha så alla färger typ blandades, men det blev lite häftigt men det passa liksom inte in i bilden. Sedan så målade jag typ liksom en färg i taget. Man lär sig av sina misstag! ;)

Annars tycker jag verkligen jag fått fram den känslan jag ville skapa och haft i mitt huvud hela tiden. Jag ville att man skulle tycka bilden är lite annorlunda, speciell, konstig typ - och det tycker jag den är. Inte ofta hus, träd osv är i 103093 olika färger typ. Jag  får ialla fall känslan att bilden är väldigt annorlunda när jag ser på den, sedan hur andra folk ser på det och uppfattar det jag skapat är ju svårt för mig att säga. Jag kan ju bara se det från mitt eget perspektiv. Men jag frågade några friends lite snabbt och det första dom tänkte på när dom såg min bild så tyckte dom att den var väldigt speciell/annorlunda. Alltså har jag lyckats få fram mitt buskap genom bilden.

Jaaajaa ska inte sitta & skriva en hel roman här nu, skriver en mer riktigt utvärdering next time. Haa dee göött heeej!


förra veckans lektion

Såg att jag skrivit ett inlägg men glömt publicera det.. duktigt (y).

Jag började ialla fall färglägga min teckning, jag valde att jobba med akvarell. Har inte gjort det alls så mycket tidigare så ville prova på en ny teknik och tror att den tekniken skulle passa bra till det jag tänkt skapa.

Onsdagens bildlektion

I onsdags så ändrade jag mina planer lite på vad jag skulle skapa. Veckan innan började jag på min första idee som var att klippa ur olika färgade papper och klistra på, på ett annat papper. Skulle då klippa ut tex hus från ett rött papper osv.
Jag hann ju inte göra så mycket den lektionen eftersom jag gick nästan direkt men efter det lilla jag hade gjort så var jag inte alls nöjd för att det såg så tråkigt ut liksom. Det kändes inte heller som att jag med den tekniken kunde förmedla det jag ville med bilden. Det jag ville förmedla var att man skulle få känslan annorlunda och bli glad utav bilden för att den skulle inntehålla många olika färger osv. Men det blev inte riktigt som jag tänkt mig med färgerna och som sagt insåg jag efter den korta tiden att om jag skulle jobba med den tekniken så skulle jag inte lyckas förmedla det jag ville.

Så jag kollade på de 2 konstnärernas bilder igen och lite mer noggrant och fick en helt annan idee fast som ändå var lik den innan. Från Münters bild tänkte jag på landskap, ute på landet någonstans eller i en mysig by. Blev från den bilden inspererad av att göra en omgivning som såg 'lugn' ut och när man såg bilden så skulle man koppla ihop den med egna erfarenheter som man blir glad utav. Från Stellas bild så blev jag återigen inspererad av alla olika mönster & färger. Jag tänkte då att jag målar en bakgrund som liknar en mini-by lite, och så husen, träden, blommorna, gräset, vägarna osv gör jag i mönster. Så ett träds stamm blir tex i massa olika färger, men man ska ändå kunna se att det är ett träd liksom. Så det är min idee i dags läget. Får se hur det ändras och om denna ideen blir bra. Men tror nog det, känns mer som jag förmedla känslan annorlunda på detta sätt. Det är liksom inte ofta man ser ett träd i massa olika färger, så man kommer nog tycka det är rätt annorlunda.

Har inte riktigt bestämt än vilken teknik jag ska använda för att färglägga.. fååår see vad det blir.

min klaaddiiggaa finaa skiss.. ;)


Lite mer seriös ritning typ som inte ens blev seriös. Får se om jag gör om den elle nåt.daageen

Såg att jag glömt blogga förra veckan. Men jag gick nästan direkt lektionen började för skulle iväg till Hulebäcksgymnasiet, så jag hann inte att göra så speciellt mycket.

Idag har jag ändrat mina planer lite. Jag berättar mer om det sedan. Så nu idag har jag gjort lite skissar och även gjort en ritning i blyerts. Men jag skriver lite utförligare om allt sedan. Visar även bilder då!

RSS 2.0