today..

Hehe, nu kom inlägget lite sent men såg att jag publicerat det på min andra blogg istället... (Y)


Idag så började jag med att prova och trycka på annan färg, för tycker vit var lite tråkig och ah.
Började med blå och det var en ganska mörk blå och eftersom texten var svart blev det väldigt mörkt.
Sedan var det lite dåligt med färg också.

Sedan tryckte jag på ett orange papper.. dock ser det inte ut så på bilden.
Jag tycker det blev lite för skrikigt och det passade inte riktigt mitt tryck för jag vill att man ska få ett lungt inflytande när man ser bilden liksom. Okej det där lät konstig men typ så. Det oranga pappret fångar uppmärksamheten och jag vill att texten ska göra det.

Sedan tryckte jag på typ brun/beige papper och det tycker jag blev jätte bra. Tycker färgerna gick bra i varandra och eftersom bakgrunden är lite mörk så är det min text man ser först och det är det jag vill. Så den blev jag mest nöjd med, fast färgen ser helt anourlunda ut i verkligeheten.

Tycker det varit jätte kul att göra trycken. Verkligen något helt nytt som jag aldrig provat på innan. Något jag kunde ha gjort bättre är väl att kanske ha skärt bokstäverna mer noggrant.


Sedan påbörjade jag ett schablontryck. Jag skrev linus, det är min ponny. Valde det för jag tycker om honom och vill visa det. Han är bäst! Tycker schablon verkar roligt. Har tänkt att sedan på ett annat papper skära ut blommor som jag sedan ska trycka på. Blir nog bra.dagens lektion

Hann göra rätt mycket på lektionen idag, faktiskt bli klar till och med!
Jag skar bort sånt där grejs så bokstäverna kom upp från det andra. Sedan rullade jag på svart färg. Efter det la jag ett vitt papper över & tryckte.

Första resultatet blev såhär:

Var lite dåligt med färg på vissa ställen, blandannat E:et.
Så tryckte en gång till, och då tog jag verkligen ordentligt med färg.


Då blev det så. Jag är faktiskt rätt nöjd. Tycker bokstäverna blev lite coola när dom var lite sådär 'kantiga' och inte så noggranna. Det var inte min tanke från början att göra dem såsom ovan men när jag började skära så skar jag lite slarvigt och så fortsatte jag med det, och det passade in jätte bra tycker jag. Är nöjd och jag har lärt mig något nytt utav detta. Var jätte roligt!

Nästa vecka ska jag trycka på annan färg och kanske prova potatistryck eller något? :)

/Malin

linoleum

Bestämde mig för att göra linoleumsnitt. Tyckte det verkade roligast och det passar bäst in på ett citat tycker jag. Sedan tycker jag också det verkar roligast och svårast och jag vill lära mig något nytt!
Tror det kommer bli super bra sedan. Började även skära bort bakgrunden lite, för jag vill ha en annan färg på bokstäverna än svart. Tycker detta med tryck är jätte roligt!

RSS 2.0