process av min parafras

Först valde jag konstnären Eadweard Muybridge då jag bla skulle göra en parafras av en av hans bilder. men det var väldigt svårt och han var nästan mer en fotograf så jag bytte konstnär till Cezanne. Först valde jag att göra en parafras av denna bilden, pyramid of skulls.

Jag började skissa, då min första tanke var att ändra bakgrunden till en glad bakrund, med blommor osv. Men det såg inte alls bra ut så då provade jag att rita bilden med mörk skog bakom men det blev inte heller bra. Mina ideer funkade inte på denna bilden.
Så jag bytte konstverk, till detta:

Då var min första tanke att rita bilden mer 'höstig' med löv och så i bakrunden och på träden. Men jag ångrade mig snabbt för det är ju vår nu och ville göra en parafras på bilden som passa in lite bättre då.
Jag valde istället att måla tydligare blommor och klarare himel i bakgrunden, som skulle lysa upp bilden och göra den lite färggladare ! Så så blev det.

Skiss, (hade ingen bild på när blommorna var dit ritade)

Börjat måla;

Jag valde att måla med vattenfärg till slut, hade tänkt annat tidigare men det blev vattenfärg. Jag målar nästan aldrig med det och behöver kanske bli lite bättre på att använda flera olika sätt att färglägga bilder.


Japp, så här blev bilden till slut efter många byten o ideer ! ;)

Jag är inte speciellt nöjd med bilden, verkligen inte men jag har ialla fall lärt mig att göra en parafras och det var roligt! :) Det jag hade kunnat göra bättre från första början var att fundera mer över mitt konstnärs val, för egentligen tyckte jag inte om hans bilder så där jätte mycket, tyckte han ritade sina bilder med någon konstig penna, så det såg härligt ut på något sätt och väldigt gammal dax. Men jag kunde funderat bätte innan, kanske tagit någon konstnär som jag kände till bättre och valt ett konstverk som jag oxå kände till bättre. Men nu har jag lärt mig lite nytt, hur Cezannes bilder ser ut osv. Ska ju även leta ite fakta om honom nu och skriva, så då lär jag ju mig lite till! ;)

/Malin

GÅR DAGENS BILDLEKTION

Jag började måla min parafras med vattenfärg. Jag valde att använda vattenfärg för jag använder inte det så ofta och ville bli bättre på att använda det. Nästa gång, ska jag fösöka bli klar med min parafras och då kommer det komma en utförlig process på bloggen för jag har skrivit väldigt kortfattat nu, så nästa onsdag ska jag förklara hela arbetets gång.RSS 2.0