tårtaaaaa

Helena ville att vi skulle lägga upp bilder på tårtan här, så lägger upp några nu. Min, Natalie & Danielas tårta!:D /maallee
KONSTNÄRER

Den historiska konstnären jag valt är Gabriele Münter. Jag gillar sätter hon målar på och tycker bara bilderna var chill liksom. Blev inspirerad!

Länk till bilden.


Den samtida konstnären jag valt är Frank Stella. Tycker hans bilder skiljde sig väldigt mycket åt från andra konstnärers bilder. Han målar verkligen på ett eget sätt och något annorlunda. Tycker det var lite fräckt!

länk till bilden.


/malleee


UTVÄRDERING av tyck & tryck

Jag tycker detta project faktiskt varit riktigt roligt & lärorikt!

Det tog ett litet tag för mig att komma igång ibörjan, eller mer bestämma vad jag ville förmedla.
Efter mycket tänkande och funderingar så kände jag bara efter lite och tänkte på vad jag tycker är viktigt, och det är att leva sina drömmar. Jag valde att jag ville förmedla det uttrycket, men tyckte att det lät lite töntigt på svenska.
Så översatte till engelska och tyckte det lät bättre. Live your dreams. Att jag skulle göra en linolium tryck kändes ganska självklart då jag aldrig provat det innan och tänkte att det skulle passa mitt tryck bäst. Jag ville lära mig något nytt.

Jag började sedan med att skissa mitt tryck och jag provade lite olika varianter av stilar på texten och olika struktur på den. Kom fram till att det blev bäst att skriva:

LIVE
YOUR
DREAMS


på det sättet. Stilen på bokstäver jag ville använda mig av var lite sådär kantiga fast ändå mjuka för jag ville att man skulle få ett lungt intryck när man kollade på min bild.

Efter jag skissat så började jag skära ut och jag skärde bort bakgrunden så bokstäverna stack upp så jag kunde få färgad bakgrund. Sedan så rullade jag det i färg och började trycka på olika färger som bakgrund.
Tryckte på rätt många olika färger och tycker det färger med 'lugnast' bakgrund blev bäst. Vissa färger blev lite skrikiga och tycker inte det passade mitt uttryck. Så det med lite lugnare färger i bakgrunden tycker jag blev bättre.
De skrikiga färgerna fångade all uppmärksamhet tycker jag, det var liksom färgen på bakgrunden man såg försto ch jag ville ju att man skulle se texten först och att den skulle fånga uppmärksamheten hos varje individ.

Jag är inte helt nöjd med det jag gjorde, nu i efterhand när jag reflekterat lite tror jag det skulle blivit bättre om jag skar bort bokstäverna så dem kunde bli färgade. Då hade jag kunnat ta en mörk och lugn bakgrund och en text som lös upp lite mer och fångade uppmärksamheten bättre än den svarta som jag i nu läget har. Så hade typ kanske velat ha ljusblå och svart bakgrund, då hade mitt citat framgåt bättre tror jag och man hade fastnat med blicken där och det var ju det jag ville.

Så nästa gång om jag gör något liknande kan jag fundera lite mer innan jag gör något så jag verkligen blir jätte nöjd. Men kände mig nog lite ivrig att komma igång ordentlig och tänkte inte riktigt. Men annars tycker jag att jag har jobbat bra under de lektioner vi haft och tagit vara på tiden väl! Provade även på schablom tryck men hittade inte det jag gjort så kunde inte göra klart men jag hann börja ialla fall och visste hur jag skulle göra så känns som jag kan den tekniken också.

Har lärt mig något nytt utav detta project och det har verkligen varit jätte kul. Man har ju haft ganska fria val på vad man vill göra och hur man vill framställa det och det tycker jag är bra.

BILDER FINNS INLÄGG TIDIGARE.
RSS 2.0